Genetabler dit overblik på 30 dage

Labyrint

Måske er du en af de ledere, der netop har haft ferie og er kommet så meget ned i gear, at du har genetableret dit overblik. De fleste af os render mange gange så hurtigt, at det er svært at træde ud af rottehjulet og blandt andet fundere over, hvorfor man egentlig er trådt derind samt hvilken værdi det egentlig er, man skaber i hverdagen. Men en ferie giver mulighed for at få distance nok fra de mange gøremål, og her har du omkring 30 dages ”normaltilstand”, inden du igen render rundt i rottehjulet. Så hvad skal de 30 dage efter ferien så bruges til?

Læs PDF-udgaven

Du bliver nødt til at presse dig selv for at lære noget – eller lade dig presse af dine omgivelser. Det er på flere måder både nyttigt og sundt at komme ud af komfortzonen, og det er mange gange der, du yder dit allerbedste.

Pres har naturligvis også den effekt, at du bliver mere og mere holdt fast i at gøre tingene, som du hele tiden gør. Du får sværere ved at forny og forandre dig, og dine beslutninger følger mere og mere et fast mønster, der gør dig sårbar i en verden, som samtidig bliver mere og mere kompleks.

Interessér dig for det rigtige – det styrer nemlig, hvad du bruger din tid på

For at håndtere pres optimalt er det nyttigt samtidig at kende din metode til at restituere og genoplade dine batterier, skabe dig et overblik og forny dine indsigter. På samme måde, som du har din personlige profil for pres, så har du også en personlig profil for at restituere. Hvis du kommer til at blande de to ting sammen, så kan det ende med, at du tror, at du restituerer ved at løbe et maraton – når det faktisk er det, som du gør i forvejen, når du er på arbejde!

Din profil for restitution hænger nøje sammen med det, du er interesseret i. Op til en sommerferie er de fleste ledere interesseret i arbejde (gøre de sidste projekter færdige, løse de sidste løse ender, få samlet op på det sidste, sætte struktur i tingene og få det endelige overblik), hvor lederen efter ferien ofte er interesseret i noget helt andet, og dermed har fået et helt nyt fokus på, hvad der reelt er vigtigt. De 30 dage efter ferien kan derfor med fordel bruges til at blive helt tydelig på, hvad det er, du skal interessere dig for som leder – og hvad der skal uddelegeres, sættes mere i system eller helt fjernes fra dit bord.

Det humør du som leder møder op med om morgenen, bliver det humør som medarbejderne går hjem med om aftenen

Måske tænker du, at de første 30 dage efter ferien kan forlænges til 300, men det vil for de fleste ledere være helt utænkeligt. Det kræver et ekstremt nærvær, dyb empati og indlevelse samt evnen til ikke at knytte sig for stærkt til, i dette tilfælde, sit arbejde. De fleste ledere har magt i en eller anden form og befinder sig for det meste i en presset hverdag. Magt og pres nedsætter din evne til at være nærværende samt udvise empati og indlevelse. Måske kan du forlænge de 30 dage til 60, hvis det er interessant, men brug de første 30 på at træne dit nærved ved for eksempel starten på dagen eller starten på et møde. Husk på at det humør du som leder møder op med om morgenen, bliver det humør dine medarbejdere går hjem med om aftenen!

Magt og pres nedsætter din evne til at udvise empati

Der er som nævnt intet galt i at have en travlt eller presset hverdag og jo mere mening, der er med de mange gøremål, jo større er livsglæden, indlæringen og styrken i de relationer, man opbygger. På den lidt filosofiske konto skabes mening gennem ”Sense of Direction”, ”Sense of Belonging” og ”Sense of Contribution” og du kan med fordel anvende dine 30 dage til at dyrke disse 3 parametre for en meningsfuld arbejdsdag – for dig selv og dine medarbejdere.

Kort fortalt kan dine 30 dage efter ferien anvendes til at opdage, hvordan du vil restituere, hvor dine interesser eller fokus skal ligge, hvordan du vil træne dit nærvær og humør samt undersøge de 3 parametre for at skabe mening i hverdagen.

Link:

Klik her, hvis du vil læse mere om udviklingen af robuste teams

Klik her, hvis du vil læse mere om den originale og autentiske leder