Kan du genkende dig selv? Enneagram Type 7 med de 3 instinkter

Enneagram Type 7

Hos THINK ABOUT IT arbejder vi på at kunne beskrive typerne i Enneagrammet så præcist som muligt. Koblingen mellem Enneagram-type og instinkt er særlig interessant fordi typerne “udlever” instinkterne på forskellig vis.

Relaterer du dig til Type 7 og genkender du nedenstående? Kan vi gøre det sprogligt endnu mere præcist? Send os din kommentar og støt vores projekt med at gøre Enneagrammet så sprogligt præcist og brugbart som muligt.

Denne artikel beskriver Enneagram Type 7 i kombination med de tre instinkter overleve, social og sexual.

Enneagram Type 7 – overleve

 • Bruger deres midler på genstande, og er den typiske storforbruger
 • Kan lave lister med alle de skønne ting, som de ønsker at eje eller opleve
 • Tendens til at bruge arbejdslivet til at skabe den sikkerhed de skal bruge for at leve et liv med muligheder
 • Søger friheden og uafhængigheden især i de nære relationer
 • Tendens til et fysisk behov for ting (mad, varme, tilbagebetaling af lånte penge) og kan opbygge frustration, hvis deres behov ikke bliver mødt – hvis behovsopfyldelsen skal ske af andre

Ude af balance med overleve-instinktet vil typisk betyde, at 7’eren finder tryghed i ting eller drømme om at eje ting. Nogen gang kan det bare være muligheden for at have adgang til ting, og ikke nødvendigvis eje dem. De kan være gadget-freaks og have garagen fuld af sportscykler, skateboard, kite-surfing udstyr, go-carts, pistoler, løbeudstyr, skiudstyr, dykkerudstyr etc. Og hvis de låner deres udstyr ud, så har de en nært kærlighedsforhold til deres ting, så der er fokus på, at det lånte kommer tilbage til ejermanden igen.

Klik her for at se oversigten

Enneagram Type 7 – social

 • Har mange aftaler på hånden for den samme lørdag aften
 • Tendens til at sprede sin energi på opstartsprojektet, idémøder, spændende/okkulte/anderledes gruppe-seancer eller gøremål – der sjældent gøres færdige
 • Tendens til at samle grupper sammen, der også har de samme behov eller interesser
 • Nyder at blive stimuleret i sociale sammenhænge – og kan have en tendens til at ”skulle videre”, når gruppen ikke længere giver den gode energi

Ude af balance med social-instinktet vil betyde en tendens til at bruge sit netværk som ressourcer, der både kan skaffe vinterdæk og skabe en god stemning til en fredagsøl. Kan fungere fint som eventmanager, men kører hurtigt træt i selve udførelsen – det at udtænke, hvordan mennesker kan få en stærk oplevelse sammen er mere spændende. Er ikke nødvendigvis loyal overfor de sociale relationer, da de for det meste er enheder der anvendes til at skabe energi, oplevelser og begejstring. Hvis der ikke er energi nok i fx en fredagsbar så vil 7’eren enten selv forsøge at skabe energien eller gå et andet sted hen, hvor der sikkert er mere energi.

Enneagram Type 7 – sexual

 • Søger det intense i andre mennesker og kan fabulere om alt det spændende der skal ske med de helt særlige mennesker i deres liv
 • Tendens til at fortabe sig i luksus og udleve særligt fantastiske drømme
 • Søger at være sammen med interessante mennesker – og tendens til ikke selv at interessere sig for noget
 • Elsker at forelske/fortabe sig !
 • Søger ekstreme stimuli.

Ude af balance med sexual-instinktet vil betyde en tendens til at søge de intense oplevelser. De må gerne være sammen med få andre mennesker, men de kan også tage ud i den store verden og få de store oplevelser alene. Bare tanken om at dykke i dybe grotter, køre gennem ørkenen alene, samle de mest mærkelige mennesker til en fest i en kælder eller stå på vandski efter en Storebæltsfærge kan virke så levende, at der er meget kort fra fantasi til handling. Ydre stimuli giver en oplevelse af, at man lever og lukker ofte for adgangen til den indre verden.

Måske relaterer du dig ikke til Type 7, men måske kender du nogen – eller lever sammen med nogen – og har ovenstående helt “inde på livet”. Din oplevelse af typen+instinktet “ude fra” er også interessant at få en kommentar på.

Skriv en kommentar og vær med til at udbrede kendskabet til Enneagrammet i Danmark.

Læs også om: Oversigten med Enneagram-type og Instinkt