8 principper du kan følge, hvis du vil udvikle eller forandre dig

8 Principper til at skabe varige positive forandringer

Hvis du ønsker at udvikle dig og få adgang til dine menneskelige potentialer, så er der flere veje, som du kan vælge. Jeg har samlet en lille håndfuld idéer til, hvordan du kan kickstarte din personlige udvikling. Mit udgangspunkt for de 8 principper er, at den forandring, som du ønsker at foretage dig er blivende og bæredygtig, samt at den proces, som du anvender, kan genbruges på et senere tidspunkt i livet, hvor du også ønsker at udvikle eller forandre dig.

Hvis du ikke skaber bliver og bæredygtige forandringer, vil du hurtigt falde tilbage til den ”gamle udgave af dig selv” og ligge under for ”fitness-årskort-princippet”, hvor mange i starten af året ønsker øget sundhed og derfor i bedste intention køber et årskort til et fitness-center. Men den nye adfærd holder maksimalt et par måneder, fordi metoden ikke skaber en blivende og bæredygtig forandring.

Og hvis du ikke træner en proces, der også kan anvendes i andre sammenhænge, så bliver du afhængig af en personlig træner eller coach, hver gang du ønsker at holde fast i dine forandrings-processer. Det er mit største ønske, at de efterfølgende 8 principper vil inspirere dig – også selvom mange af dem kræver lidt øvelse at mestre. De 8 principper er følgende:

  1. Du har brug for en psykologisk åbning
  2. Du har brug for en retning – og derefter et mål
  3. Du har brug for det rette perspektiv
  4. Du har brug for en metode
  5. Du har brug for den rette kapacitet
  6. Du har brug for selvobservation
  7. Du har brug for en praksis
  8. Du har brug for et community

Følg med de kommende dage, hvor disse 8 principper bliver gennemgået.