Nogen gange forstyrrer mål mere end de gavner

Mål og retning

Det er ikke sikkert, at du skal have en masse mål i tilværelsen. Jeg er med på, at hvis man vil nå noget, så skal man have et mål. Uden mål ingen handling. Målløs er meningsløst.

Jeg kender alt til, at kunne visualisere sig i mål, lave SMARTE mål og at mål gør hele forskellen, hvis man vil måle sin fremdrift. Mål er især nyttige, når flere personer skal sætte kurs mod noget fælles, og så er der glæden ved at fejre, når man er kommet i mål.

Men måske skal du ikke i mål. Det er svært, at komme i mål med at være nok sammen med børnene, være nærværende sammen med din partner eller være tro overfor dig selv. Hvis det som er vigtigt for dig, bliver for målbart, ender det med, at “kvalitetstid” er noget der skal planlægges, nærvær med din partner er noget du tager på et “weekendophold” for at opnå, og det at være tro overfor dig selv, er noget der sker på kurser.

Nogen gange forstyrrer mål mere end de gavner. Hvis det som giver dig livskvalitet bliver for målbart, kan det ende med at det er jagten på målene der optager dig – frem for det som reelt giver dig kvalitet.

Nyd dagen, og det som reelt giver livskvalitet. Flemming.